Tvarohový nákyp s marhuľami
50 g masla, 100 g cukru, 3 žĺtka, 1 bal. vanilínového cukru, šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citrónu, 75g škrobovej múčky, 500 g tvarohu, 3 bielka, tuk na vymastenie formy, 1 marhuľový kompót (460g)
Ako na to:Do misy vložíme mäkké maslo, cukor, žĺtky, van. cukor, citrónovú šťavu a kôru, škrobovú múčku a tvaroh. Elektrickým šľahačom dobre vymiešame. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Polovicou tvarohovej masy naplníme, dobre maslom vymastenú nákypovú formu. Navrstvíme na ňu odkvapkané marhule a prikryjeme zvyškom tvarohovej masy. Nákyp pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 st, asi 50 min do zlatova.