Zapečené krevety
3 vajcia, 400 ml mlieka, 3 lyžice suchého sherry, 2 lyžice dijónskej horčice, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška, 1/4 lyžičky cayenského korenia, 4 stredne silné krajce bieleho chleba bez kôrky nakrájané na 2,5 cm veľké štvorčeky, 30 g masla, 1 stredne veľká olúpaná cibuľa nasekaná na drobno, 450 g veľkých surových kreviet bez panciera a črievka, 200 g vareného hrášku, 15 g jemnej suchej strúhanky
Ako na to:Rúru predhrejeme na 190 °C. Vo veľkej mise zmiešame vajcia, mlieko, sherry, horčicu, soľ, muškátový oriešok a cayenské korenie. Pridáme kúsky chleba a dobre premiešame.
V panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom cibuľu do mäkka. Pridáme krevety a za stáleho miešania ich 2-3 minúty opražíme do ružova. Potom krevety presypeme do misy s chlebovou zmesou, pridáme hrášok a premiešame.
Pripravenú zmes vlejeme do veľkej vymastenej nákypovej formy a posypeme strúhankou. Pečieme v rúre do zlatista asi hodinu. Podávame s miešaným šalátom.