Ryža s fazuľou a talianskym syrom
1 lyžica olivového oleja, 1 veľká olúpaná a nasekaná cibuľa, 2 olúpané a roztlačené strúčiky cesnaku, 200 g dlhozrnnej lúpanej ryže, 350 g pokrájaných fazuľových strukov, 600 ml zeleninového vývaru, 200 g hrubo strúhanej gorgonzoly, 100 ml smotany, 200 g varených, prepláchnutých a odkvapkaných bielych fazúľ, 1/2 lyžičky soli, čerstvo mleté čierne korenie, 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate, 1 lyžica sekanej bazalky
Ako na to:Vo veľkom hrnci rozpálime olej a cibuľu na ňom opražíme do mäkka. Pridáme cesnak, ryžu a fazuľové struky a ešte minútu miešame. Prilejeme vývar a privedieme ho do varu. Znížime teplotu a pod pokrievkou dusíme na miernom ohni 20 minút.
Do ryžovej zmesi vmiešame gorgonzolu, smotanu, fazuľu, soľ a trochu čierneho korenia. Dusíme 5 minút, až sa fazuľa prehreje, vývar vsiakne a ryža zmäkne. Nakoniec vmiešame petržlen a bazalku a podávame.