Losos v smotanovej omáčke
200 g rezancov (fettuciny alebo tagliatelle), 2 lyžice olivového oleja, 4 očistené jarné ciublky nasekané nadrobno, 350 g očistených čerstvých alebo mrazených hlavičiek špargle nakrájaných na dlhšie kúsky, 400 g odkvapkaného konzervovaného červeného lososa bez kože a kostí rozobraného na vločky, 1 lyžica kapár nasekaných nadrobno, čerstvé mleté čierne korenie, 300 ml créme double, 1 citrón rozkrojený na 4 diely
Ako na to:Cestoviny uvaríme. Medzitým vo veľkej panvici rozpálime olej a na miernom ohni na ňom 5 minút pod pokrievkou podusíme jarnú cibuľku a špargľu.
K cibuľu s špargľou pridáme lososa, kapary, korenie a créme double a za stáleho miešania necháme 5 minut prehriať. Cestoviny zlejeme a opatrne, ale dôkladne premiešame s rybou zmesou.
Hotové jedlo vyklopíme na nahriatu servírovaciu misu, ozdobíme dielkmi citróna a podávame so zeleninovým šalátom.