Šunková omeleta po taliansky
30 g masla, 1 stredne veľká olúpaná a nasekaná cibuľa, 1 veľká vyčistená červená paprika nakrájaná na drobné kocky, po 1 lyžičke sušenej bazalky a sušeného oregana, 200 g mrazeného sekaného špenátu (rozmrazíme, necháme odkvapkať a vytlačíme do sucha), 170 g dusenej šunky nakrájanej na jemné kocky, 5 vajec, 50 g strúhaného parmezánu, 100 ml mlieka, 1/2 lyžičky soli, 1/8 lyžičky cayenského korenia, 200 g varenej dlhozrnnej lúpanej ryže
Ako na to:Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a na miernom ohni na ňom podusíme cibuľu a papriku do mäkka. Pridáme bazalku a oregano a minútu miešame. Pridáme špenát a šunku a necháme zmes 2-3 minúty dôkladne prehriať. Vajcia zmiešame s 30 g parmezánu, s mliekom, soľou a cayenským korením, pridáme ryžu a 5 minút zvoľna pečieme.
Medzitým dáme predhriať gril. Omeletu posypeme zvyškom parmezánu a 2-3 minúty zapekáme v grile, až omeleta stuhne a zozlátne. Hotové jedlo nakrájame na dieliky a podávame s miešaným šalátom.