Sviatočná roláda

Potrebujeme:

10 vajec, 300 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky
Náplň: 500 g masla, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 700 ml mlieka, 1,5 balíčka pudingového prášku Zlatý klas, 3 lyžice kakaa, rum ovocie

Ako na to:

Z 5 bielkov a 150 g cukru ušľaháme sneh, pridáme 5 žĺtkov a múku. Cesto rozdelíme na polovice a na mastnom papieri upečieme rolády. Na jednej zvinieme obe (kratšie) strany do stredu, druhú skrútime do tvaru valca.
Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustejší puding, a keď vychladne, zmiešame ho s maslom. Rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao a rum.
Na prvú roládu natrieme svetlý krém, okraje zvinieme, do stredu poukladáme ovocie (kiwi) a navrch položíme druhú roládu natretú tmavým krémom, do ktorej môžeme vložiť banán.
Pospájame krémom a polejeme čokoládovou polevou.

06.12.2011

Podobné recepty