Mramorová olejová bábovka

Potrebujeme:

4 vajíčka, 250 g polohrubej múky, 250 g prášk.cukru, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleja, hrozienka, cca 2 lyžice kakaa, na poliatie čokoládu na varenie

Ako na to:

Žĺtka vymiešame do penista s cukrom a vanilkou. Primiešame vodu a olej. Z bielkov urobíme tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Zamiešavame ju postupne do žĺtkovej zmesy na striedačku so snehom z bielkov.
Jednu tretinu cesta dáme bokom a primiešame do nej kakao.
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme. Dáme do nej polovicu svetlého cesta a na to dáme polovicu hrozienok. Potom dáme kakaové cesto, druhú polovicu hrozienok a nakoniec dáme posledný diel svetlého cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45-60 min, pri 160-180°C. Po upečení a vybratí z formy, oblejeme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom.
Tip: Aby vám hrozienka neklesli na dno formy, "obaľte" ich jemne v múke.

22.10.2008

Podobné recepty