Jahodové kocky

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 250 g práškového cukru, 4 lyžice oleja, 4 lyžice vody, 1 lyžica kakaa, 250 g hrubej múky, 0,5 lyžičky kypriaceho prášku, tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu
Krém: 2 jahodové kompóty, 1, 5 balíčka vanilkového pudingu, 250 g masla, 200 g práškového cukru

Ako na to:

Doba pečenia: 20 - 25 minút
Cesto: Žĺtka s polovicou práškového cukru vyšľaháme do peny, z bielkov a zo zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme olej, vodu, kakao, zľahka zapracujeme sneh z bielkov a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Krém: Jahody scedíme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. V kompótovej šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia.
Maslo s cukrom dobre vymiešame a postupne pridáme vychladnutú kašu. Do krémovej hmoty zamiešame pokrájané jahody.
Na vychladnuté cesto navrstvíme jahodovú plnku, ozdobíme kúskami jahôd a necháme stuhnúť - najlepšie do druhého dňa. Potom nakrájame na kocky.
Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3

19.09.2011

Podobné recepty