Hríbová omáčka

Potrebujeme:

1 menšia cibuľa, trocha mletého čierneho korenia, 10-15 dkg masla, hladká múka, sušené hríby (asi 1 hrsť), 1 kyslá smotana, 1 l mlieka

Ako na to:

Hríby varíme v slanej vode asi 15 minút, scedíme a nadrobno posekáme. Na masle opražíme cibuľku s korením, potom pridáme nadrobno posekané hríby a podlejeme asi 1 dcl vody a spolu trochu podusíme.
V druhom hrnci opražíme hladkú múku (asi 4 plné kopcovité varešky - až 5), v mlieku rozmiešame vychladnutú suchú zápražku z múky, pridáme kyslú smotanu, dobre rozmiešame, vylejeme na hríby a keď príde omáčka do varu, povaríme ešte asi 2-3 minúty.

12.10.2011

Podobné recepty