Kuracie prsia na mede s ananásom
vykostené prsia z jedného kurčaťa, 2 lyžice zlatého klasu, ananásový kompót (cca 400 g), 2 lyžice medu, soľ, olej
Ako na to:Mäso nakrájame na malé kocky, osolíme, zmiešame s medom, 1 PL zlatého klasu a kúskami ananásu. Necháme odležať, najlepšie 24 hodín.
Šťavu z kompótu odložíme. Na rozpálenej teflónovej panvici s jednou PL oleja opražíme zmes mäsa a ananásu a odložíme do nezakrytej nádoby. Na panvicu vylejeme šťavu z ananásového kompótu zmiešanú s 1 PL zlatého klasu a miešame nad slabým ohňom do zhustnutia.
Keď je šťava hustá, zalejeme ňou mäso a dobre premiešame. Podávame s ryžou a podľa možnosti s čínskymi paličkami.
Príloha: ryža