Fazuľové struky zapekané
750 g čerstvých fazuľových strukov, 750 g nových zemiakov, 3 vajíčka, 100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g syra na strúhanie (eidam, ementál a pod.), soľ, korenie
Ako na to:Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a fazuľové struky nakrájame na asi na 4 cm kúsky. Každé zvlášť (zemiaky aj struky) uvaríme v slanej vode. Scedíme, trochu fazuľového vývaru si však necháme.
Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme. Pridáme nastrúhaný syr. Necháme troška vychladnúť. Potom všetko zmiešame priamo na pekáči alebo v jánskej miske, v ktorej budeme zapekať.
V cca 1 1/2 dcl fazuľovom vývare rozšľaháme vajíčka, osolíme, okoreníme a nalejeme na pripravenú zmes. Zapékame v predhriatej rúre asi 20 minút.
Príloha: paradajkový šalát s cibuľkou