Talianske cestoviny
mrkva, pór, zelené olivy, olivový olej, špagety, syr mozarella, šampiňóny, petržlenová vňať, prosciuotto, soľ, zelený hrášok a špáradlá
Ako na to:V slanej vode, do ktorej sme predtým dali olej, uvaríme špagety. Na drobné kúsky nakrájame šampiňóny, dáme ich opražiť na oleji. K šampiňónom pridáme aj pokrájanú cibuľu, do zmesi vsypeme aj mkrvu a pór a chvíľu pražíme. Neskôr pridáme aj zelený hrášok.
Prosciuotto nakrájame na pásiky a obalíme do nich malé kúsky mozarelly. Jednotlivé batôžky upevníme špáradlom. Do zeleninovej zmesi, ktorú ešte stále pražíme, pridáme zelené kúsky olív, petržlenovú vňať a celú zmes dochutíme soľou. K zelenine pridáme pripravené batôžky a chvíľu ich prehrejeme.