Francúzske zemiaky
zemiaky, klobásu, tvrdý syr, cibuľa, olej, kyslá smotana, soľ, mletá červená paprika, korenie, rasca, vajcia uvarené natvrdo
Ako na to:Očistené zemiaky predvaríme v osolenej vode. Zemiaky potom nakrájame na kolieska. Na menšie kúsky pokrájame aj vajcia, ktoré sme predtým uvarili natvrdo. Klobásku tiež nakrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Zapekaciu nádobu vymastíme olejom a na dno dáme zemiaky. Zemiaky ochutíme červenou mletou paprikou, čiernym korením, rascou a soľou.
Na zemiaky poukladáme cibuľu, potom pridáme klobásku a nakoniec vajcia uvarené natvrdo. Celý postup opakujeme, kým nenaplníme zapekaciu nádobu. Na záver celý obsah zalejeme kyslou smotanou. Tvrdý syr postrúhame a posypeme ním povrch. Francúzske zemiaky dáme zapiecť do rúry.