Jahodové muffiny s rebarborou
2 a 1/2 pohára hladkej múky, 1 pohár hnedého cukru, 1 lyžičku sódy bicarbóny, 1 väčšie vajíčko, 1/4 pohára oleja, 3/4 pohára kyslého mlieka
Na posypanie: 1/3 pohára hnedého cukru, pol lyžičky škorice, 1 pohár jahôd a rebarbory
v miske zmiešajte 1/3 pohára hnedého cukru a pol lyžičky škorice. Jahody a rebarboru nakrájajte na menšie kúsky. Do väčšej misy dajte múku, sódu bicarboóu, hnedý cukor a premiešajte.
Kyslé mlieko si spravíte tak, že do pohára dáte necelú PL octu a dolejete mliekom do 3/4 pohára. Premiešajte a nechajte minútu postáť. Potom to prilejte ku mokrej zmesi (vajíčko, olej). Mokrú zmes prilejte ku suchej, pridajte nakrájanú rebarboru a jahody.
Zmes rýchlo a zľahka premiešajte. Cesto rozdeľte do formy na muffiny a posypte hnedým cukrom so škoricou. Tieto muffiny dajte piecť pri 190 C, na cca 18-20 minút.