Cestoviny s kuracím mäsom
cestoviny, kuracie prsia, jarná cibuľka, rajčiaky, tvrdý syr, smotana na šľahanie, bujón, petržlen, korenie, soľ, olej
Ako na to:Cestoviny dáme uvariť do slanej vody, bujón tiež povaríme vo vode. Medzitým si upravíme mäso, pokrájame ho na drobné kúsky. Kuracinu potom dôkladne osolíme a okoreníme.
Na panvici necháme rozohriať olej, na olej dáme kuracie mäso a orestujeme ho. Kým sa nám mäso trochu opraží, nakrájame na väčšie kúsky jarnú cibuľku. Cibuľu pridáme k mäsu a dobre premiešame.
Keď nám kuracina zmäkne zalejeme ju vývarom a smotanou na šľahanie. Mäso ešte chvíľu povaríme. Rajčiaky pokrájame na väčšie kúsky a vhodíme do kuracej zmesi.
Zapekaciu nádobu vymastíme olejom. Do nádoby vysypeme uvarené cestoviny a na ne vysypeme uvarenú kuraciu zmes. Všetko dôkladne premiešame. Tvrdý syr nastrúhame a pokryjeme ním povrch cestovinovej zmesi.
Cestoviny dáme zapiecť do rúry pri teplote 200 °C asi na 15-20 minúť. Pri podávaní môžeme cestoviny dochutiť čerstvým alebo sušeným petržlenom.