Čokoládové guličky
100 g horkej čokolády, dve tatranky, dve napolitánky Lina, dve lyžice orieškového krému
Ako na to:
Mandle pomelieme alebo posekáme. Do misky rozdrvíme tatranky. Snažíme sa, aby sme ich rozdrvili na čo najmenšie kúsky, ale nie na prášok. Takisto rozdrvíme aj napolitánky Lina. Do misky pridáme asi 3 lyžice pomletých mandlí. Do zmesi tiež primiešame dve lyžičky orieškového krému. Do hrnca nalejeme trochu vody. Na hrniec dáme misku a vodu zohrejme. Do misky nalámeme horkú čokoládu a pomaly zorhrievame. Môžeme priliať trochu vody alebo mlieka a neustále miešame.
Rozpustenú čokoládu prilejeme do misky. Zmes potom rukami miešame, až sa nám všetky ingrediencie spoja. Potom mokrými rukami tvarujeme malé guľky, ktoré postupne obaľujeme v mandľovej zmeis. Guľky ukladáme na tanier alebo do misky a necháme ich v chladničke. Čokoládové guľky nám v chladničke vydržia až tri týždne.