Medovníčky
500 g hladkej múky, 30 dkg práškový cukor, 6 vajcia, 6 lyžíc acidofilné mlieko, 6 lyžíc med, 15é g tuk, medovníčkové korenie - klinčeky, citrónová kôra, muškátový oreišok, anýz, škorica, biele korenie, kypriaci prášok do perníka, mandle, kakao
Ako na to:Najprv si pripravíme perníkové korenie. Do mažiarika nasypeme klinčeky a rozdrvíme ich. Pridáme tiež anýz a muškátový oriešok. Do mažiara tiež pridáme citrónovú kôru. Medovníčky nám výborne dochutí aj škorica. A pridáme aj biele korenie. Všetko spolu dôkladne rozdrvíme a medovníkové korenie je hotové. Teraz si v mažiariku môžeme rozdrviť aj mandle. Potom sa poustíme do prípravy cesta. Do misky vysypeme hladkú múku. K múke pridáme cukor. Rozbijeme 6 vajec, dáme pozor, aby sme nenarazili na pokazené. Všetky vajcia dáme do misky. Do misky tiež pridáme 6 lyžíc medu a acidofilné mlieko. Samozrejme v správnom medovníkovom ceste nemôže chýbať tuk, ako maslo či margarín. Tmavšiu farbu cestu dodá trošku kakaa. No a na záver pridáme voňavé korenie a orechy. Cesto poriadne vyhnietime a odložíme do chladničky odpočinúť. Potom cesto vyvaľkáme a môžeme vykrajovať. Perníčky pred pečením potrieme vajíčkom a dáme do rúry približne na 12 minút. Perníčky si môžete vyzdobiť cukrovou polevou alebo ich namočiť do čokolády.