Losos s bylinkovou kôrkou
lososové filety, bylinky, horčica, med, olej, čierne korenie, soľ, citrón, pomaranč, strúhanka
Ako na to:Najprv si pripravíme zmes, ktorou rybu potrieme. Vytlačíme z citróna šťavu a vlejeme ju do misky. Potom do misy dáme horčicu. Zmes premiešame. Do nádoby tiež vysypeme strúhanku. Opäť dôkladne premiešame. Výbornú chuť nám dodá aj med. Zmes dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Primiešame tiež všetky bylinky, v našom prípade to boli mrazené byliny, samozrejme chutnejšie sú čerstvo nasekané. Zapekaciu nádobu vymastíme olejom. Potom na kolieska nakrájame pomaranč a poukladáme ho na dno zapekacej misky. Na pomaranče uložíme plátky ryby. Tie potom natrieme hrubou vrstvou pripravenej bylinkovej zmesi. Polejeme trochou olivového oleja. Lososa dáme zapiecť do rúry približne na 16 minút pri teplote 180 °C. Lososa s bylinkovou kôrkou podávame s varenými zemiakmi.