Pštrosie vajcia
mleté mäso, vajce, horčica, kečup, cesnak, cibuľa, chilli papričky, papriková pasta, soľ, čierne korenie, zmes korenia, olej, vajcia uvarené natvrdo
Ako na to:Cibuľu nakrájame na veľmi drobné kúsky. Pokrájanú cibuľu vložíme do misky, v ktorej budeme pripravovať mäsovú zmes. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Chilli papričky nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli. Do misky dáme mleté mäso. Aby sa nám ingrediencie dobre spojili, pridáme k mäsu surové vajcia. Všetko spolu dobre premiešame.
Mäsovú zmes dobre ochutíme trochou horčice a kečupom. Pridáme tiež paprikovú pastu a opäť dôkladne premiešame. Ďalej celú zmes osolíme a okoreníme a opäť premiešame. Vajcia uvarené natvrdo ošúpeme. Každé vajce obalíme mletým mäsom a vytvarujeme guličky. Zapekaciu nádobu vylejeme olejom a pštrosie vajcia do nej uložíme. Jedlo dáme zapiecť do rúry.