Špagety so smotanovo-hríbovou omáčkou
špagety, šampiňóny, cibuľa, smotana na šľahanie, horčica, biele víno, vegeta, čierne korenie, mletá červená paprika, olej
Ako na to:Špagety dáme variť do osolenej vriacej vody. Do panvice vylejeme olej a necháme ho zohriať. Na drobné kúsky nakrájame cibuľu. Keď sa olej zohreje, opražíme na ňom pokrájanú cibuľku.
Šampiňóny očistíme a nakrájame na jemnejšie kúsky. Takto upravené hríby vhodíme k cibuli. Zmes ochutíme vegetou, čiernym korením a pridáme aj mletú červenú papriku. Hríby necháme podusiť, ale nie príliš dlho. Potom pridáme k zmesi trochu horčice a asi 1 dcl bieleho vína. Celkom na záver zmes zalejeme smotanou na šľahanie a ešte chvíľku povaríme.