Vietnamská polievka
kuracie prsia, cibuľa, olej, sterilizovaný hrášok, karfiol, pór, mrkva, hydinový vývar, sójová omáčka, soľ, mletá červená paprika, čierne korenie
Ako na to:Cibuľu nasekáme nadrobno a necháme opražiť na rozohriatom oleji. Mäso nakrájame na drobné kúsky a vhodíme k cibuli. Kuracinu spolu s cibuľkou chvíľku opražíme. Karfiol očistíme, umyjeme pod vodou a rozoberieme na drobné ružičky. Pridáme do panvice k mäsu.
Pór tiež očistíme a nakrájame na malé kolieska. Aj mrkvu umyjeme a nakrájame na plátky. Obe zeleniny pridáme do hrnca. Do zmesi prisypeme sterilizovaný hrášok. Všetko zalejeme vývarom. Polievku dochutíme sójovou omáčkou, pridáme soľ a dochutíme ju tiež mletou červenou paprikou a čiernym korením.