Grilované šampiňóny
šampiňóny, pažítka, cesnak, olivový olej, korenie na gril, mletá červená, paprika, soľ, slaninka
Ako na to:Pažítku nasekáme nadrobno a dáme do misky. Cesnak ošúpeme a narežeme na malé kúsky. Pokrájaný cesnak vsypeme k pažítke. Do zmesi vlejeme trochu olivového oleja a dôkladne premiešame. Zmes ochutíme grilovacím korením. Pridáme tiež mletú červenú papriku a soľ.
Všetko dôkladne premiešame.
Šampiňóny umyjeme pod tečúcou vodou, jemne oddelíme nožičky od klobúčikov. Klobúčiky naplníme pripravenou a ochutenou zmesou. Slaninku nakrájame na tenké plátky. Postupne obalíme všetky klobúčiky do plátkov slaniny a upevníme ich špáradlom. Takto pripravené šampiňóny dáme piecť na gril. Grilované šampiňóny podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.