Rebarborový koláč so snehom
400 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, soľ, 200 g masti
Plnka: 600 g rebarbory, 200 g práškového cukru, šťava z 1/2 citróna, 50 g hrozienok
Sneh: 3 bielka, 120 g práškového cukru
V preosiatej múke rozmiešame prášok do pečiva a trošku soli. Pridáme masť a podľa potreby niekoľko lyžíc vody.
Vymiesime cesto, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske, vložíme na plech a popicháme vidličkou. Posypeme očistenou a na kúsky pokrájanou rebarboru, práškovým cukrom, pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme sparenými hrozienkami.
Upečieme vo vyhriatej rúre, potrieme bielkovým snehom a zapečieme. Sneh pripravíme vyšľahaním bielkov s cukrom nad parou.