Kurča na rímsky spôsob
1 kurča s drobkami, 200 g teľacieho mäsa, 2 lyžice oleja, 2 mladé karotky, 2 petržleny, kúsok zeleru, 1 mladá cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín, majorán, bazalka, tymián, 50 g ementálskeho syra, 1 vajce
Ako na to:Kurča umyjeme, osolíme a potrieme zmesou rozmarínu, majoránu, bazalky a tymiánu. Teľacie mäso pokrájame a spolu s kuracími drobkami udusíme na oleji.
Mäso z drobkov oberieme, pridáme očistenú a pokrájanú karotku, petržlen a zeler, spolu s nadrobno posekanou cibuľkou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme bylinkami.
Nakoniec pridáme na kocky pokrájaný ementál a premiešame spolu s vajcom. Pripravenou zmesou naplníme kurča a upečieme vo vyhriatej rúre.