Šťuka na hubách
500 g mrazenej šťuky, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, 30 g masla, 1 cibuľa, 100 g čerstvých húb, 1 lyžica horčice, 1 dcl sladkej smotany, 50 g údenej slaniny, 1 dcl bieleho vína
Rybu umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovu šťavou a necháme 5 hodín na chladnom mieste. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno.
Pridáme očistené, na plátky nakrájané huby, podlejeme vínom, zahustíme šľahačkovou smotanou rozmiešanou s horčicou, posypeme posekanou vňaťou a niekoľko minút varíme. Potom pridáme rybu a dusíme do mäkka.
Rybu podávame s opekanými zemiakmi, posypanú škvarkami.