Zelené rezance so špargľou a smotanou
250 g zelených rezancov, 250 g konzervovanej špargle, 30 g masla, 2 dcl sladkej smotany, postrúhaný parmezán, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Rezance uvaríme v osolenej vode (asi 6-8 minút), scedíme a necháme odkvapkať.
Špargľu vyberieme z konzervy, necháme odkvapkať, špičky odrežeme a splu s byľou podusíme na roztopenom masle. Prilejeme polovicu smotany, všetko posypeme postrúhaným parmezánom a na miernom ohni zahustíme.
Vo zvyšnej smotane rozmiešame múku, pridáme soľ, mleté čierne korenie, podusenú špargľu a zohrejeme.
Rezance dáme do hlbšej misky, zalejeme špargľovou zmesou, premiešame a posypeme postrúhaným parmezánom.