Bravčové rebierko v šolete
600 g bravčového karé, 160 g krúp, 160 g suchej fazule, 80 g tuku, 80 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, majoránka, mleté čierne korenie, soľ, vývar (voda)
Ako na to:Karé posekáme na rebierka, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a na rozpálenom tuku z oboch strán rýchlo opečieme.
Na tuku po opekaní opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, fazuľu a krúpy uvaríme do mäkka a scedíme. Uvarené krúpy, fazuľu, rozotretý cesnak, majoránku, čierne korenie, soľ, upraženú cibuľu s tukom dôkladne premiešame a polovičnú dávku rozložíme na pekáč.
Na túto hmotu poukladáme opečené rebierka, druhou polovicou hmoty prikryjeme, prilejeme menšie množstvo vývaru a v horúcej rúre pečieme do mäkka.