Zemiakovo-mozzarellové žemle
450 g polohrubej múky, pol kocky droždia, 1 vajíčko, 2 polievkové naberačky zemiakovej kaše - bez mlieka, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička bazalky, nastrúhaný muškát, 1dcl oleja, 3 dcl mlieka, mozzarela
Ako na to:Droždie namočíme do vlažného mlieka s troškou cukru a necháme kysnúť. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme kysnúť na teplom mieste. Cesto by malo byť redšie, ak bude málo riedke dolejte mlieko. Vykysnuté cesto vyberieme na dosku a nakrájame bochníčky. Do každej žemličky vložíme mozzarellu a urobíme guľatú buchtičku. Poukladáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 200st do zlatoružova.