Morčací závin
250 g hladkej múky, 1 lyžica vody, 2 lyžice oleja, 3 červené papriky, 1 cibuľa, 3 lyžice masla, 100 g špenátu, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 100 g eidamu, 400 g údených morčacích pŕs
Ako na to:Z múky, soli, vody a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 2 hodiny odpočívať. Papriky rozpolíme, zbavíme jadierok, dáme na plech pod gril, a keď sa kôra nafúkne, olúpeme ich a nakrájame.
Na kocky nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme špenát a 15 minút dusíme. Ochutíme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Syr nakrájame na kocky.
Cesto dotenka vyvaľkáme, rovnomerne naň poukladáme špenát, syr, papriku, mäso a zrolujeme. Konce pevne pritlačíme.
Závin dáme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom a asi 35 minút pečieme. Podávame so zemiakovou kašou.