Kuracie stehná s klobásou
600 g spodných kuracích stehienok, 2 domáce klobásy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 dcl sladkej smotany, 1 lyžica horčice
Ako na to:Stehná umyjeme, osušíme, vykostíme, mierne vyklepeme a potrieme pretlačeným cesnakom rozotretým so soľou. Klobásu pokrájame na kúsky asi 6 cm dlhé a prekrojíme po dĺžke na štyri kúsky.
Do stredu stehna vložíme jeden kúsok klobásy, preložíme, prichytíme špáradlom a vložíme do pekáča. Smotanu rozmiešame so soľou a horčicou, vylejeme na stehná, pekáč prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút. Potom odkryjeme a upečieme do chrumkava.
Podávame s dusenou zeleninou.