Bravčové mäso s hráškom v syrovej omáčke
bravčové stehno, olej, cibuľu, strúčik cesnaku, soľ, mletú rascu, štipku mletého čierneho korenia, štipku mletého zázvoru, múku na zaprášenie, sterilizovaný hrášok v konzerve, tavený syr v črievku
Ako na to:Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak, ktoré sme nakrájali nadrobno. Bravčové stehno nakrájame na malé kocky a pridáme k orestovanému cesnaku a cibuli.
Chvíľu opražíme, pridáme štipku mletého zázvoru, mletej rasce, mletého čierneho korenie, premiešame, zaprášime múkou, ešte chvíľu orestujeme a podlejeme vodou, osolíme.
Keď to zovrie, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme do mäkka. Potom pridáme hrášok bez nálevu (prip. aj s nálevom), syr vytlačený z črievka a miešame, pokiaľ sa nerozpustí. Necháme zovrieť a ďalej už nevaríme.
Hodí sa k tomu aj ryža aj cestoviny.