Zemiakový šalát s olivami

Potrebujeme:

800 g zemiakov, 1 pór, 2 dcl zeleninového vývaru, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 6 lyžíc oleja, 3 kyslé uhorky, 2 lyžice vykôstkovaných zelených olív, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Ako na to:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky očistíme a nakrájame na polkolieska. Očistený pór a uhorky nakrájame na kolieska, olivy na polovičky. Všetko spolu zmiešame, zalejem vývarom a vínnym octom.
Olej vyšľaháme s horčicou, soľou, korením, vlejeme do šalátu a premiešame. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Hotový šalát necháme na chladnom mieste niekoľko hodín odležať.

18.01.2012

Podobné recepty