Hovädzí guláš
hovädzie mäso, cibuľa, zelená paprika, kečup, horčica, mletá červená paprika, gulášové pasty (sladká a štipľavá), gulášové korenie, soľ, olej
Ako na to:Olej necháme rozohriať. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a vložíme na zohriaty olej, chvíľku popražíme. Množstvo cibule by sa malo vyrovnať množstvu mäsa. Zelenú papriku tiež nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli. Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Hovädzinu tiež pridáme k cibuli a všetko dobre premiešame.
Guláš dochutíme troškou kečupu a horčicou. Do hrnca tiež pridáme sladkú a štipľavú gulášovú pastu. Všetko dochutíme aj gulášovým korením a soľou. Mäso so všetkými prísadami dobre premiešame a zalejeme vodou. Guláš necháme variť približne hodinu a pol.