Dalmatské ragú
600 g hovädzieho zadného mäsa, 100 g cibule, 50 g údenej slaniny, 30 g oleja, 20 g rajčiakového pretlaku, 300 g hrášku, 200 g mrkvy, 100 g šampiňónov, 2 kapie, 20 g hladkej múky, 5 cl červeného vína, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, pažítka
Ako na to:Mäso nakrájame na drobné kocky, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji a rozškvarenej slanine, pridáme pokrájané mäso, opečieme, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, rajčiakový pretlak, podlejeme vodou a pod pokrývkou dusíme takmer do mäkka.
Mäso vydusíme na tuk, mierne zaprášime hladkou múkou, zalejeme trochou vody, pridáme pokrájané šampiňóny, kapiu, hrášok, červené víno a spolu dusíme do mäkka. Nakoniec posypeme nadrobno posekanou pažítkou.