Plnené šampiňóny
500 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 dcl ryžového vína (prip. ťažké dezertné víno), 1 lyžička práškového cukru, 250 g nemastného bravčového mäsa, soľ, olej, zelená petržlenová vňať, 2 lyžice sójovej omáčky na poliatie
Ako na to:Šampiňóny namočíme na 30 minút do vriacej vody, vyberieme a necháme odkvapkať. Vodu, v ktorej sa šampiňóny varili, odložíme. Nožičky šampiňónov, ktoré sa nehodia oddelíme od hlavičiek.
V mise vymiešame sójovú omáčku, víno, cukor a primiešame mäso pokrájané nadrobno, ktoré sme predtým podusili na oleji. Zmes vymiešame a naplníme ňou hlavičky šampiňónov.
Naplnené hlavičky dáme do panvice s rozohriatym olejom, posypeme ich posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podusíme. Pridáme trocha vody, v ktorej boli šampiňóny namočené, prikryjeme a dusíme 15 až 20 minút. Podusené šampiňóny vyberieme z oleja na misu.
Do oleja zamiešame sójovú omáčku, zohrejeme a polejeme ňou naplnené hlavičky húb.