Kura so smotanou
naporciované kura, šampiňóny, slanina, cibuľa, cesnak, kyslá smotana, maslo, olej, soľ, čierne korenie, červená paprika, zmes chilli korenia
Ako na to:Zapekaciu nádobu vymastíme olejom. Naporciované kúsky kurčaťa postupne osolíme a okoreníme. Pridáme tiež mletú červenú papriku a zmes chilli korenia. Jednotlivé ochutené kúsky kurčaťa pokladáme do zapekacej nádoby.
Slaninu pokrájame na tenké plátky. Kožu na kurčati narežeme a slaninu vložíme pod kožu kurčaťa na rôznych miestach. Cesnak nasekáme nadrobno a posypeme ním kuracinu. Tiež cibuľu pokrájame na malé kúsky a pridáme k mäsu. Šampiňóny umyjeme a nakrájame nadrobno. Takto naporciované šampiňóny pridáme tiež do misy. Na záver pridáme na povrch kusy masla a kurča dáme upiecť do rúry.
Na upečené kura dáme kyslú smotanu, podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.