Miešaný šalát so špargľou

Potrebujeme:

250 g sterilizovanej špargle, 1 hlávka šalátu, 4 rajčiaky, 200 g tvrdého syra, 100 g tmavého hrozna
Nálev: 4 lyžice červeného vinného octu, 1 lyžica horčice, soľ, mleté biele korenie, 2 zelené cibuľky, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice vody

Ako na to:

Špargľu necháme odkvapkať. Šalát očistíme, umyjeme, vykrojíme hlub, rozdelíme na niekoľko častí a necháme odkvapkať. Rajčiaky umyjeme, nakrájame na osminky a zbavíme jadierok. Syr nakrájame na drobné kocky.
Hrozno umyjeme, prekrojíme na polovičky a odkôstkujeme. Uvedené suroviny vložíme do misy, zalejeme nálevom a zľahka premiešame.

Nálev: Ocot, horčicu, soľ, korenie, nadrobno nakrájanú cibuľku, vňať, olej a vodu miešame niekoľko minút do zhustnutia.

20.01.2012

Podobné recepty