Kurča na zelenine
1 kurča, soľ, 2-3 lyžice oleja, asi 10 malých cibuliek, 1 cesnak, 3 dcl mäsového vývaru, 50 cl sójovej omáčky, 1 lyžica práškového cukru, 100 g šampiňónov, 2 červené papriky, 2 lyžičky sezamového semienka, mleté čierne korenie, pol lyžičky mletého zázvoru
Ako na to:Kurča vykostíme, pokrájame na pásiky dlhé asi 5 cm a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Mäkké mäso preložíme na panvicu, kde sme v rozohriatom oleji opražili pokrájanú cibuľu a vymiešaný cesnak, pridáme mäkké mäso a občas premiešame.
Keď mäso získa hnedú farbu, zalejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo a trocha povaríme. Primiešame sójovú omáčku, cukor, šampiňóny pokrájané na plátky a očistené zelené papriky pokrájané na pásiky.
Potom pridáme sezamové semienko, ktoré sme opražili do hneda a v mažiari rozdrvili na prášok
Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletým zázvorom a dodusíme. Podávame s ryžou alebo opraženým chlebom.