Neapolsky šalát
kuracie mäso, šampiňóny, tvrdý syr, cibuľa, cesnak, rajčiaky, paprika, sterilizovaná kukurica, soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, zmes korenia, olej
Ako na to:Olej vlejeme do panvice a necháme zohriať. Cibuľu nasekáme nadrobno a vhodíme na panvicu, opražíme na oleji. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Kuracinu pridáme k cibuli a necháme opražiť.
Medzitým si na malé kúsky nakrájame očistené šampiňóny. Takto upravené hríby primiešame k mäsu. Všetko ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme tiež mletú červenú papriku a zmes korenia podľa vlastnej fantázie. Kuraciu zmes ochutíme tiež pretlačeným cesnakom.
Hotové mäso so šampiňónmi necháme vychladnúť. Ďalej si nadrobno nakrájame ďalšiu cibuľu a dáme ju do šalátovej misky. Tiež umyté rajčiaky a papriku nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli. Do šalátu vsypeme aj sterilizovanú kukuricu. Na záver premiešame zeleninový šalát s kuracím mäsom. Podávame so strúhaným syrom.