Smotanovo-špenátová omáčka na cestoviny
kuracie mäso, špenát, šampiňóny, kyslá smotana, cibuľa, cesnak, soľ, čierne korenie, červená paprika, olej
Ako na to:Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Do panvice dáme rozohriať olej. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opražíme ju na oleji. Mäso umyjeme a nakrájame nadrobno. Takto pripravené mäso pridáme k cibuli a chvíľku pražíme.
Šampiňóny umyjeme a tiež pokrájame nadrobno. Šampiňóny pridáme k mäsu. Celú zmes dochutíme cesnakom nasekaným na drobné kúsky. Mäso tiež osolíme, pridáme korenie a červenú papriku. Keď nám mäso zmäkne pridáme špenát, ktorý chvíľku povaríme.
Celkom na záver pridáme k mäsu aj kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešame a ešte chvíľku povaríme. Podávame s cestovinou.