Kuracia pochúťka
tvrdý syr, párky, kuracie mäso, šampiňóny, vajcia, hladká múka, strúhanka, soľ, grilovacie korenie, olej
Ako na to:Kuracie mäso pokrájame na väčšie kocky. Potom umyjeme šampiňóny a tiež ich pokrájame na kúsky. Tvrdý syr nakrájame na hrubšie pásiky. Párky tiež nakrájame na kolieska. Takto pripravené ingrediencie striedavo napichávame na špajdle. Snažíme sa čo najviac suroviny striedať, aby bola chuť prepojená.
Pripravené mäso na špajdliach aj ostatné suroviny dôkladne osolíme a ochutíme aj grilovacím korením. Potom jednotlivé kusy obalíme v trojobale, najprv v hladkej múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Nakoniec opražíme kuracinu na rozohriatom oleji z oboch strán.
Kuraciu pochúťku podávame so zemiakmi, ale výborne chutí aj so zeleninovým šalátom.