Skvelé francúzske zemiaky
zemiaky, 1 väčšia cibuľa, 2 klobásky, 4 natvrdo uvarené vajcia + 2 surové vajcia, smotana na varenie, soľ, korenie na pečené zemiaky, olivový olej
Ako na to:Zemiaky nakrájame na kolieska a poukladáme ich do olejom vymastenej zapekacej nádoby. Na zemiaky poukladáme nakrájané uvarené vajcia, na ne dáme nakrájanú klobásku a na tú poukladáme cibuľu, nakrájanú taktiež na kolieska. Nakoniec cibuľu prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov, ktoré posypeme korením.
Zapekaciu nádobu prikryjeme a dáme piecť do rúry na cca 40 minút, pri teplote 200 °C. Kým sa nám zemiaky pečú, rozbijeme si dve vajcia a dáme ich do nádoby, v ktorej ich rozmiešame spolu so smotanou. Zmes osolíme a ešte raz poriadne premiešame.
Približne 10 minút pred dopečením, zapekaciu nádobu z rúry vyberieme a na zemiaky vylejeme zmes zo smotany, vajec a soli. Vložíme späť do rúry a necháme ešte zapiecť. Podávame s uhorkou.