Mäsové guľky so syrovou omáčkou
pečivo namočené v mlieku, cibuľa, cesnak, vajce, mleté bravčové mäso, hovädzí vývar, tavený syr, sladká smotana, soľ, zmes korenia
Ako na to:Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a dáme do misky, kde budeme pripravovať mäsovú zmes. K cibuli pridáme pečivo, ktoré sme namočili do mlieka. Cesnak nasekáme nadrobno a pridáme k zmesi. Rozbijeme jedno vajce.
Do misky dáme pomleté mäso. Celú zmes dôkladne pomiešame. Na záver zmes ochutíme soľou a korením. V rukách vytvarujeme malé guľky. Mäsové guľky povaríme v pripravenom hovädzom vývare. Uvarené mäsové guľky vyberieme z vývaru. Do vývaru vmiešame tavený syr a sladkú smotanu. Omáčku zahustíme zahusťovadlom.
Mäsové guľky so syrovou omáčkou podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami.