Šalát zo zelených paprík

Potrebujeme:

3 stredne veľké zelené papriky, 3 stredne veľké paradajky, 2 stredne veľké cibule, 85 g naklíčenej šošovice, modré hrozno na ozdobu
Na dressing: 4 polievkové lyžice olivového oleja, 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu, 2 čajové lyžičky mletej rasce, 1/2 čajovej lyžičky sekaného čerstvého koriandra

Ako na to:

Papriky zbavíme jaderníka, semienok a nakrájame ich na tenké kolieska. Na kolieska nakrájame tiež paradajky a cibuľu.
Na okrúhly tanier striedavo poukladáme na seba papriky, paradajky a cibuľu a vrch posypeme naklíčenou šošovicou.
V miske vyšľaháme spolu všetky suroviny na dressing a zmesou zalejeme zeleninu. Prikryjeme a pred podávaním necháme asi 1 hodinu marinovať pri izbovej teplote.
Pred podávaním ozdobíme bobuľkami modrého hrozna.

23.01.2012

Podobné recepty