Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

300 g bravčového pliecka, 50 g tuku, 50 g cibule, 100 g údeného bôčika, 100 g klobásy, 400 g kyslej kapusty, 130 g ryže, 2 dcl kyslej smotany, kapustné listy, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na rozpálenom tuku do ružova, pridáme umyté a na kocky pokrájané mäso, mletú červenú papriku, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Kyslú kapustu v malom množstve vody uvaríme, osobitne udusíme ryžu, údený bôčik uvaríme a kapustné listy sparíme. Rajnicu vyložíme kapustnými listami, pridáme kyslú kapustu, dávku ryže, uduseného mäsa, pokrájaného bôčika a pokrájanú klobásku.
Takto vrstvíme potraviny na seba, kým ich nespotrebujeme, pričom vrchnú vrstvu má tvoriť kapusta. Zalejeme smotanou, vidličkou popicháme, aby smotana stiekla až na dno, prikryjeme sparenými kapustnými listami a vložíme do rúry dusiť asi na 1/2 hodinu.

24.01.2012

Podobné recepty