Praženica na čínsky spôsob

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

Pre 2 osoby
4 vajcia, 15 dkg sušené huby, 1 menšia cibuľa, zelená paprika petržlenová vňať, zmes korenia, čili papričky, mletá červená paprika, morská soľ, olivový olej, sójová omáčka

Ako na to:

Kým sa pustíme do varenia, nezabudnime namočiť huby do teplej vody. Krásne sa nám napučia a uvoľnia chuť. Na drobné kúsky pokrájame čili papričky. Tiež cibuľu nasekáme nadrobno. Zelenú papriku narežeme na tenké pásiky. Všetko vsypeme do misky. Do misky tiež pridáme petržlenovú vňať. Vajcia rozbijeme a vlejeme do pohára. Vajcia ochutíme zelenou paprikou, soľou, pridáme tiež zmes korenia a sójovú omáčku. Všetko spolu dobre rozmixujeme. Huby ktoré sme v úvode namočili do teplej vody, vyžmýkame. Do rozohriateho oleja vsypeme najskôr huby, ktoré necháme chvíľku opražiť. Keď sú huby opražené, pridáme k nim zeleninu, ktorú sme si predtým nakrájali. Nakoniec vlejeme do panvice vajíčka a premiešame ich, až kým sa nám celé jedlo zahustí.

Fotogaléria k receptu

25.01.2012 | autor:

Podobné recepty