Praženica na čínsky spôsob
Pre 2 osoby
4 vajcia, 15 dkg sušené huby, 1 menšia cibuľa, zelená paprika petržlenová vňať, zmes korenia, čili papričky, mletá červená paprika, morská soľ, olivový olej, sójová omáčka
Kým sa pustíme do varenia, nezabudnime namočiť huby do teplej vody. Krásne sa nám napučia a uvoľnia chuť. Na drobné kúsky pokrájame čili papričky. Tiež cibuľu nasekáme nadrobno. Zelenú papriku narežeme na tenké pásiky. Všetko vsypeme do misky. Do misky tiež pridáme petržlenovú vňať. Vajcia rozbijeme a vlejeme do pohára. Vajcia ochutíme zelenou paprikou, soľou, pridáme tiež zmes korenia a sójovú omáčku. Všetko spolu dobre rozmixujeme. Huby ktoré sme v úvode namočili do teplej vody, vyžmýkame. Do rozohriateho oleja vsypeme najskôr huby, ktoré necháme chvíľku opražiť. Keď sú huby opražené, pridáme k nim zeleninu, ktorú sme si predtým nakrájali. Nakoniec vlejeme do panvice vajíčka a premiešame ich, až kým sa nám celé jedlo zahustí.