Mäsový šalát s kukuricou, hráškom a mrkvou
Údený jazyk, mrkva, soľ, sterilizovaný hrášok a kukurica
Dresing: biely jogurt, kyslá smotana, citrón, chren, čierne korenie, horčica, soľ, cukor, pažítka a kôpor
Údený jazyk pokrájame na kocky a dáme do misy. Mrkvu očistíme a pokrájame na tenké pásiky. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a mrkvu v nej uvaríme asi päť minút. Po uvarení mrkvu opláchneme a pridáme do misky k mäsu. Do šalátu tiež primiešame hrášok a kukuricu. Všetko spolu dobre premiešame.
Na dresing zmiešame jogurt so smotanou, pridáme tiež citrónovú šťavu a chren. Primiešame 2 lyžičky horčice. Dressing ochutíme soľou, korením a cukrom. Premiešame a dressing vylejeme na šalát. Pažítku a kôpor posekáme a pridáme do šalátu.