Kurací šalát s bylinkami
Kuracie prsia, soľ, čierne korenie, lyžica oleja, pór, šalátovú uhorku, rajčiaky, reďkovky, pažítka, kôpor
Marináda: vínny ocot, suché biele víno, horčica, soľ, čierne korenie, cukor, olivový olej
Kuracie prsia opláchneme studenou vodou, kuraciu nakrájame na rezančeky. Mäso osolíme a okoreníme, potom kuracie mäso opražíme na rozohriatom oleji. Pór pokrájame na malé kúsky a vhodíme do misky. Šalátovú uhorku očistíme a tiež pokrájame nadrobno a pridáme k póru. Rajčiaky pokrájame nadrobno, reďkovku na malé kolieska. Obe zeleniny opäť vsypeme do misky. Do šalátovej misky primiešame kúsky kuraciny. Šalát dochutíme kôprom a pažítkou.
Z octu, vína, horčice a olivového oleja vymiešame marinádu. Marinádu dochutíme soľou, cukrom a korením. Marinádu nalejeme na šalát a všetko spolu zľahka premiešame.