Teľacie mäso na hubách

Potrebujeme:

400 g teľacieho pliecka bez kosti, 60 g tuku, 40 g hladkej múky, 60 g cibule, 100 g čerstvých húb (20 g sušených), soľ, rasca, vývar (voda)

Ako na to:

Mäso pokrájame na väčšie kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku, pridáme pripravené mäso, rascu, soľ, spolu opražíme, podlejeme vývarom a za občasného pomiešania a podlievania dusíme do mäkka pod pokrievkou.
Mäso drôtenou naberačkou vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, dobre rozmiešame a varíme asi 20 minút. Uvarenú omáčku prelisujeme cez cedidlo na mäkké mäso, pridáme očistené, pokrájané a udusené huby a krátko povaríme.

26.01.2012

Podobné recepty