Hamburger s banánmi
Mleté bravčové mäso, žemle, cibuľa, vajce, mleté čierne korenie, červená paprika, soľ, pochúťková smotana, banán, kari korenie, olej
Ako na to:Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, nakrájanú cibuľu vhodíme do misky. Do misy tiež pridáme mleté mäso. Aby sa nám fašírky nerozpadávali, primiešame do mäsa aj jedno vajce. Fašírky dochutíme soľou, červenou paprikou a korením podľa vlastného vkusu. Všetky ingrediencie v miske dobre premiešame. Zo zmesi vytvarujeme drobné placky. Fašírky pomaly pražíme na horúcom oleji. kým sa nám fašírky upražia, nadrobno nakrájame jeden banán. Nakrájaný banán opražíme na rozohriatom oleji. Banán dochutíme soľou a kari korením. Nakoniec ho zalejeme trochu pochúťkovej smotany. Žemle rozkrojíme a natrieme ich banánovou zmesou. Na zmes uložíme hamburger a jedlo je hotové.